Bosna i Hercegovina
Agencija za javne nabavke i
Ured za razmatranje žalbi
 
BOS HRV СРП ENG
POČETNA O NAMA VIJESTI LEGISLATIVA LINKOVI KONTAKT
 
KONSULTACIJE S JAVNOŠĆU
NABAVKE
OBUKE
IZVJEŠTAJI
PRAKTIČNA PRIMJENA
PUBLIKACIJE
OBAVJEŠTENJA-STARI ZJN
ON-LINE KURS
PRESS
Vijesti
 
2007 GODINA
2008 GODINA
2009 GODINA
2010 GODINA
2011 GODINA
2012 GODINA
2013 GODINA
2014 GODINA
2015 GODINA
2016 GODINA
2017 GODINA
2018 GODINA
 
16.04.2018.
Puštena u rad mobilna aplikacija „e-Nabavke BiH“
Poštovani korisnici informacionog sistema e-Nabavke,
 
Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da smo pustili u rad mobilnu aplikaciju za elektronske javne nabavke u BiH „e-Nabavke BiH“. Mobilna aplikacija omogućava svim korisnicima da u mobilnim uslovima rada imaju puni pristup tržištu javnih nabavki, da putem mobilnog telefona budu obaviješteni o svim prilikama iz oblasti koja ih interesuje, te omogućava komunikaciju ugovornih organa i ponuđača u vezi sa davanjem pojašnjenja za objavljene tenderske dokumentacije.
 
Mobilna aplikacija predstavlja ekstenziju Portala javnih nabavki prilagođenu pametnim telefonima i tabletima, a razvijena je za platforme IOS, Android i Windows Phone.
 
Mobilnu aplikaciju „e-Nabavke BiH“ možete preuzeti na slijedećim adresama:
 
https://itunes.apple.com/gb/app/e-nabavke/id1366664122?mt=8&ign-mpt=uo%3D2 (iOS)
https://play.google.com/store/apps/details?id=ba.appimpact.enabavke (Android)
https://www.microsoft.com/en-us/store/p/e-nabavke/9nhnvnmqt5z0?rtc=1 (Windows)
 
Aplikacija ima ograničeni set funkcionalnosti i osnovna namjena joj je da registrovanim i anonimnim korisnicima omogući pretragu baze registrovanih i aktiviranih ugovornih organa i ponuđača, te pretragu i preuzimanje svih objavljenih obavještenja u postupcima javnih nabavki. Registovanim ponuđačima u sistemu, putem ove aplikacije je omogućeno preuzimanja tenderske dokumentacije, te postavljanja zahtjeva za pojašnjenjem u vezi sa tenderskom dokumentacijom, dok ugovorni organi imaju mogućnost postavljanja pojašnjenja u vezi sa istom. Također, moguće je izvršiti generisanje i preuzimanje izvještaja o preuzimanju tenderske dokumentacije, kao i izvještaja o pojašnjenjima vezanim za tendersku dokumentaciju.
 
U mobilnoj aplikaciji implementiran je i sistem notifikacija tako da sistem ugovorne organe i ponuđače obavještava o određenim aktivnostima koje se dešavaju u sistemu. Administracija načina prijema notifikacija je također razvijena za sve registrovane korisnike.
 
Agencija za javne nabavke BiH se ovim putem zahvaljuje Njemačkom društvu za međunarodnu saradnju (GiZ) na pomoći koju su pružili prilikom implementacije mobilne aplikacije za sistem elektronskih javnih nabavki u BiH.
 
S poštovanjem,
Agencija za javne nabavke Bosne i Hercegovine
 
Priručnik za mobilnu aplikaciju "e-Nabavke BiH"
 
Vi ste posjetilac broj: 365753
Trenutno online: 9
13.12.2018.
početna o nama wisppa go-procure webmail mapa sajta kontakt